tilbud på gulvafhøvling

Sådan finder du et godt tilbud på gulvafslibning

Sådan finder du et godt tilbud på gulvafslibning

En gulvafslibning er et rigtig godt valg, hvis du f.eks. har et gulv, der trænger til en kærlig hånd. Måske har gulvet blot nogle små overfladiske ridser og nogle genstridige pletter. Det kan nemt gøres flot igen med en gulvafslibning. Du behøver altså ikke købe nyt gulv, du kan blot få det gamle behandlet. Gulvafslibningen får det til at se ud som nyt igen. 

Hvad skal du vide om gulvafslibning? Hvad koster det? Hvem skal du hyre til opgaven? Læs meget mere i denne guide.

Sådan foretages en gulvafslibning

En gulvafslibning er modsat en gulvafhøvling en proces, hvor man blot sliber gulvets overflade. Ved en gulvafhøvling ville man derimod fjerne et tyndt lag af træet. Det er to processer som mange ofte forveksler.

Gulvafslibningen foretages ved flere slibninger af gulvet. Der startes med en grovslibning og afsluttes med en finslibning. Det giver trægulvet en fin og ensartet overflade. 

Til allersidst slutter man af med at behandle gulvets overflade. Det gør man med enten lak, lud eller olie. Dette giver trægulvet en lukket og mere slidstærk overflade. Det er op til dig selv, hvilken behandling du vælger – de giver hver især gulvet et forskelligt udtryk. 

Indhent flere tilbud på gulvafslibning

Lige som med andre håndværksydelser kan det være en god idé at indhente flere tilbud på gulvafslibning. Ikke alle firmaer tager den samme pris. Derfor kan der godt være penge at spare ved at kontakte mere end ét firma.

Du bør ikke kun udelukkende vælge firmaet på prisen. Du bør også sammenligne deres omdømme. Har firmaet f.eks. en masse dårlige anmeldelser på TrustPilot, giver det ingen mening at vælge dem, selvom de er billigst. 

På gulvfirmaernes hjemmesider kan du ofte også se eksempler på gulvarbejde, som de tidligere har udført. Her kan du med fordel se nærmere på, om de før har behandlet gulvtyper som netop dine gulve.