alkoholbehandling

Hvornår har jeg brug for alkoholbehandling?

Hvornår har jeg brug for alkoholbehandling?

Når dit alkohol forbrug tager overhånd, og indtaget af alkohol nærmer sig en daglig foreteelse, er der grund til at være på vagt. Hvert år ender tusindvis af danskere i den kedelige statistik, som fortæller om den voksende tendens til alkoholisme i Danmark.

Mange hundrede tusind danskere skønnes at leve med et farligt overforbrug – faktisk et decideret misbrug – af alkohol, som de ikke selv kan komme ud af ved egen hjælp. Desværre er kurven ikke faldende – snarere tvært imod. Statistikken taler sit eget tydelige sprog om ulykkelige menneske skæbner, som mister alt, fordi de ikke modtager den rette behandling førend det er for sent.

Hvordan får jeg hjælp til at komme ud af mit alkohol misbrug?

For det første: Fat mod. Det, at du endnu er i stand til at vurdere din situation og anskue den kritisk, er tegn på, at du stadig har mulighed for at blive behandlet for alkohol misbrug med succes. Det er vigtigt, at du handler med det samme. Alkohol har nemlig en tendens til med tiden helt at udslette din dømmekraft og din evne til selverkendelse, så det er om at smede mens jernet er varmt. For det andet er det meget vigtigt, at du søger hjælp det rette sted.

Frem for alt må du ikke selv forsøge dig med afvænning på egen hånd. Det kan gå grueligt galt, og du har stor risiko for tilbagefald. Når du slipper alkoholen, vil der i dens fravær uvægerligt opstå grimme abstinens tilstande, som kan være absolut modbydelige og direkte smertefulde. Det er vigtigt, at du er under observation mens afrusning og afgiftning pågår – og at denne proces følges op af et intensivt behandlings forløb, som kan hjælpe dig med at finde de redskaber, du skal bruge for at genopbygge dit liv.

Få mere information om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk