skøde

Hvad koster et skøde til ejendom?

Hvad koster et skøde til ejendom?

Hver gang der købes og sælges en bolig, skal der tinglyses et nyt skøde. Det vil sige med den eller de nye ejeres navne på. Så står du overfor at købe drømmeboligen, så har du sikkert spørgsmål som disse omkring skøde: Hvor får du hjælp til udarbejdelse og tinglysning af et skøde? Og hvad koster det? 

En advokat hjælper dig med skødet

En advokat kan hjælpe dig med både at udarbejde et skøde, ændre skødet og tinglyse skødet. Man skal altid have udarbejdet et skøde, når man køber en ny ejendom. Ændringer i skødet kan forekomme, hvis man vælger at overdrage ejendommen til f.eks. et familiemedlem. Det kan også være, hvis der sker ændringer i ejerforhold, f.eks. at den ene part køber den anden part ud af ejendommen. 

Hvad koster et skøde?

Hos de fleste advokater kan du få effektiv rådgivning omkring skøde på ejendom. De tilbyder både at udarbejde, ændre og tinglyse skøde for dig. En advokat hjælper dig med skødet på hurtig og effektiv vis og påtager sig altid ansvaret for, at skødet er tinglyst fuldstændig korrekt. Mange steder koster et skøde omkring 3000 kr., og prisen inkluderer typisk:

– At der indhentes nødvendig oplysninger fra både køber og sælger. 

– Selve udarbejdelsen af skødet

– Anmeldelse af skødet til tinglysning

– Udarbejdelse af refusionsopgørelse

– Er der ingen handel – koster det intet

Udover advokatens pris kommer der altid en fast tinglysningsafgift til staten oveni beløbet. Det er 1660 kr. + 0,6 % af købesummen. Det vil du skulle betale, lige meget hvilken advokat du bruger. 

Når man køber ejendom og bolig, er det også en god idé at få juridisk rådgivning. Dette kan du også få hos Eboligadvokat, som yder yderst professionel køberrådgivning. Så du er sikker på, at købskontrakten er i orden og at der ikke gemmer sig noget uventet i tilstandsrapporten eller andre ejendomsdokumenter. Et skøde til ejendoms- og bolighandel koster hos Eboligadvokat 2.950 kr. 

Læs meget mere om skøde og køb af ejendom hos Eboligadvokat!