Hvad er en blikkenslager?

En blikkenslager er ikke som mange tror, et andet ord for en VVS’er, men derimod mere beslægtet med smedene, som faget også er en udlægger af. Som navnet antyder arbejder en blikkenslager med blik og lignende. Mere specifikt med nedløbsrør, tage og altaner. En VVS’er arbejder med ventilation, vand og sanitet. Det er derfor en god ide at starte med at forklare, hvad det er du skal have lavet, så du ikke får bestilt den forkerte håndværker. En god tommelfinger regel er at en VVS’er arbejder indendørs, imens en blikkenslager arbejder udendørs. F.eks. http://alad-vvs.dk/plumbing-services/blikkenslager/

Lav dit forarbejde

Hvis du har brug for en blikkenslager, er det en god ide at lave et godt forarbejde. Dermed mindsker du muligheden for at blive frustreret og forhåbentlig også en god pose penge. Start med at finde 3 blikkenslagere og bed dem om at komme med et skriftligt tilbud. Efterfølgende kan du vælge det af tilbudene der er bedst. Husk at det nødvendigvis ikke er det billigste, der er det bedste. Der kan være kvalitetsforskel og forskel i materialevalg. Brug også et par minutter på at tjekke Trustpilot og se hvad tidligere kunder har haft af oplevelser med blikkenslageren. Bliver der gentagende skrevet det samme, vil du nok også opleve det.  

Blikkenslager uddannelsen

En af årsagerne til at mange tror, at en VVS’er og en blikkenslager er det samme er at de går på skole sammen og tager den samme grunduddannelse. Det er først senere i forløbet at de specialisere sig i hver sin retning. Det er derfor specialet, der gør forskellen om håndværkeren er en blikkenslager eller en VVS’er. Som nævnt er der også stor forskel på arbejdsopgaverne. Hvis der skal laves tagrender og nedløbsrør, er det en blikkenslager du kontanter, men er din vask stoppet eller skal du have skrift dine rør indendørs, er det en VVS’er du skal have fat i.