Malerfirma

Fjern malerpletter fra terrassen

Fjern malerpletter fra terrassen

Har du spildt maling på terrassen, da du malede huset, og er du nu i tvivl om, hvordan du bedst får dem væk igen? Læs med, og få gode råd til at fjerne malerpletter fra både sten- og træterrasser.

Det er sommer, solen skinner og du har endelig fået malet huset hele vejen rundt. Hvad du bare ikke har opdaget undervejs, er, at du har spildt små pletter af maling på terrassen. Øv. Men bare rolig – de kan fjernes igen, og sammen med et malerfirma har vi fundet en række tips frem til dig.

Tips til at fjerne våd maling

Jo hurtigere du fjerner malingen, jo nemmere er det. Det betyder, at du helst skal i gang, mens malingen stadig er våd, og det gælder uanset, om det er på fliseterrassen eller træterrassen, du har spildt. 

Hav en karklud liggende ved siden af dig, så du kan fjerne plettern, så snart du spilder. Den skal bare være ren og fugtig, så du kan gribe den, når uheldet er ude. De fleste malerprodukter er i dag vandopløselige, og derfor burde en våd klud være nok.

Tips til at fjerne tør maling

Er malingen først blevet tør, er det straks sværere at fjerne den. Til en start kan du skrabe eller slibe malingen væk med et såkaldt afskrabningsjern – har du ikke sådan et, kan du bruge en ganske almindelig smørekniv.

Sidder den tørre maling på en træterrasse, er du muligvis nervøs for at lave skrammer i træet, og derfor kan du også slibe malingen væk i stedet for at skrabe. Det vil naturligvis efterlade træet en smule lysere end resten, men efter 1-2 sæsoner vil det være udlignet.

Sidder malingen fast på en stenterrasse, kan du også forsøge dig med slibearbejdet – det kan dog være svært, hvis stenene er meget ru eller ujævne. Er det tilfældet, kan du forsøge med brun sæbe og en stålbørste.