Dörrar

Findindvendige og udvendige døre til din bolig

Findindvendige og udvendige døre til din bolig

editorial

Når du skal vælge døre til dit hjem, er der nogle få ting, du skal huske på. For det første skal du beslutte, om du vil have udvendige eller indvendige døre. Udvendige døre skal være stærke og robuste, mens indvendige døre kan være mere dekorative.

Det er også vigtigt at vælge den rigtige stil af døre til dit hjem. Franske døre er f.eks. et populært valg til at adskille stuer en suite. Og endelig skal du sørge for, at de døre, du vælger, passer til vinduerne og andre møbler i dit hjem!

Yderdøre – vigtige for boligens sikkerhed og forbrug

Har boligen brug for istandsættelse, og vil restaureringen omfatte en renovering af det ydre? Hvis det er tilfældet, bør du overveje at udskifte alle døre og vinduer. Du kan foretage de forbedringer af facaden, som du vil; det er meningsløst at forsøge at få den til at se pæn ud, hvis hoveddørene og vinduesrammerne er kedelige og gamle, hvilket de ofte er efter mange år.

image

Hele året rundt er udvendige døre som f.eks. hoveddør, bryggersdør, køkkendør, kælderdør, altandør og terrassedør udsat for vind og vejr samt direkte sollys. Alt dette bidrager til forfald, hvilket resulterer i slidte og triste døre, der måske ikke er helt tætte. Sidstnævnte kan have en skadelig indflydelse på varmetabet fra dit hjem. Og derfor anbefales det, når muligheden byder sig, at du udskifter dine yderdøre.

Hvilke yderdøre findes der?

De mest almindelige typer hoveddøre er halvglasdøre og massive døre. Den halvglaserede dør har som regel et glaspanel, der giver lys ind i gangen og får den til at virke mere rummelig. Hvis du har små børn, er det bedst at vælge en massiv dør for større sikkerhed. Uanset hvilken type hoveddør du vælger, skal du sørge for, at den er lavet af et holdbart og vejrbestandigt materiale, f.eks. stål eller aluminium.

Du kan finde et stort udvalg af døre hos Klarfönster på klarfonster.se