Overdækket terrasse

En overdækket terrasse skærmer bedre mod vejret - men ikke ubetinget

En overdækket terrasse skærmer bedre mod vejret - men ikke ubetinget

Man kan overdække en terrasse med mange forskellige materialer, og det skal selvfølgelig passe sammen både praktisk og æstetisk, hvorfor man måske får brug for overdækket terrasse inspiration.

Så finder man frem til, hvad man gerne vil overdække ens terrasse med, og man får det til at passe i sammenhæng med resten af ens hjem, så det ikke ser alt for kontrastfyldt ud – medmindre det er den stil, man går efter – og så benytter man sig selvfølgelig af gode materialer til den slags jobs.

Nogle gange føler man sig ferm nok til at udføre det arbejde med at bygge den selv, men andre gange lader men professionelle håndværkere om at lave det, hvor man så måske lige tjekker efter, at det bliver gjort efter ens ønsker.

Men er det så ensbetydende med, at nu kan man sidde ude næsten hele tiden, fordi man ikke får solen direkte i øjnene, og det ikke kan regne direkte ind på en?

Nej, sådan ligger landet ikke.

En overdækket terrasse er ikke en totalløsning

En overdækket terrasse er selvfølgelig mere fordelagtig at have end en almindelig terrasse, hvis man gerne vil sidde udenfor længe.

Men siden vi bor i Danmark, så sørger den overdækning jo ikke for varme. Så kan man tage en varmekanon med ud på terrassen, men det kan blive en dyr omgang i gas eller el.

Desuden kan det jo blæse og regne ind fra siden, og så ødelægger det nok det sjove ved at sidde udenfor på en terrasse. Så skal man nok mere have sig en udestue, før det giver samme fornemmelse, uden man bliver kold eller våd.

Men man kan jo stadig bruge sådan en overdækket terrasse bedre en lun sommeraften, hvor der kommer en lille byge, men hvor det stadig er varmt, og vandet ikke står ind fra siden.

Så behøver man ikke slå en parasol op, som hvis det var en almindelig terrasse.