gulvafslibning

En gulvafslibning kan bringe dit smukke trægulv tilbage

En gulvafslibning kan bringe dit smukke trægulv tilbage

Trægulv er smukt i en moderne bolig. Det giver rummet et naturligt og autentisk udtryk. Men hvad hvis du er flyttet ind i en bolig med meget slidte trægulve? Eller dine egne gulve er blevet slidt over tiden?

Kan du forbedre dine slidte gulve på nogen som helst måde? Eller er du tvunget til at skifte dem ud med et nyt og dyrt trægulv? Læs med her, og få svar på dine spørgsmål om trægulve. 

Gulvafslibning er løsningen på dine problemer

Dit gulv kan sagtens reddes, selvom det er blevet slidt. Har det nogle små ridser, skrammer eller pletter? Det kan en gulvafslibning let rette op på.

Gulve i træ, der kan slibes, er:

– Parketgulve

– Lamelgulve

– Massive trægulve

Er gulvet meget slidt med dybe ridser? Så kræver det en gulvafhøvling. Denne kan typisk kun foretages på et massivt trægulv. 

Sådan afslibes dit gulv

Man afsliber gulvet ved hjælp af en slibemaskine. Der foretages først en grovslibning og eventuelt flere almindelige slibninger og efterfølgende en finslibning. Den sidste slibning gør gulvets overflade helt ensartet i udseendet. 

Efter slibningen skal gulvet behandles med lud, lak eller olie for at lukke overfladen. Sådan sikrer du, at gulvet er slidstærkt og beskyttet overfor væsker. 

Hvad koster en gulvafslibning?

At få slebet dit gulv er typisk billigere end at lægge et helt nyt gulv. Her skal du tænke på, at et nyt gulv ikke kun er indkøbsprisen af materialerne, men også udgifter til håndværkere der skal lægge gulvet. Derfor kan afslibningen stort set altid betale sig.

En lille lejlighed på 40-50 kvm koster ca. 5000-9000 kr. 

Find professionel hjælp til gulvafslibning

Hvor finder du professionel hjælp til dit gulv? Der findes mange gulvfirmaer, der er specialiseret i netop det at slibe, afhøvle og behandle dit gulv. 

Læs mere her og få et tilbud på gulvafslibning i din bolig!